Krakers moeten Amsteleiland binnen drie weken verlaten

De krakers die op het Amsteleiland wonen moeten binnen drie weken het eiland hebben verlaten. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Het eiland wordt binnenkort geveild en er wordt verondersteld dat de opbrengst hoger zal zijn als de krakers als zijn vertrokken.  Dit meldt Het Parool.

De soap rond het Amsteleiland is al tijden aan de gang. Eigenaar Marco Krol was in eerste instantie van plan om er een rijkeluiscompound van te maken. Dit plan faalde en omdat Krol al geruime tijd niet meer aan zijn verplichtingen voldoet, wil zijn hypotheekverstrekker Propertize van het eiland af. Het eiland zou bij een gedwongen verkoop circa 2,6 miljoen euro opbrengen.

Het eiland wordt 20 oktober geveild en tot 5 oktober hebben geïnteresseerden ook de mogelijkheid om onderhands te bieden. Het bestemmingsplan is goed voor dertig woningen. De nieuwe eigenaar van het eiland moet wel rekening houden met een miljoenen kostende sanering.