Lezing Nederland en de strijd tegen IS in Buurtkamer Keizer Karelpark

De strijd tegen internationaal terrorisme, van 9/11 tot vandaag is het onderwerp van de lezing die op woensdag 26 oktober wordt gegeven in Buurtkamer Keizer Karelpark. Spreker is plaatsgenoot en VN-deskundige Dick Leurdijk.

De voordracht over Nederland en de strijd tegen IS wordt gehouden tegen de achtergrond van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten – nu 15 jaar geleden – en de strijd tegen het internationaal terrorisme sinds die tijd tot op de dag van vandaag. Leurdijk zal stilstaan bij de gebeurtenissen van ‘9/11’, de reactie daarop – de ‘war on terror’ –  en de lijnen doortrekken naar de situatie van nu, toegespitst op de strijd tegen Islamitische Staat. De recente aanslagen in Frankrijk en België hebben de strijd nu ook naar Europa en onze directe leefomgeving gebracht. De rol van Nederland wordt mede belicht, met bijzondere aandacht voor de uitzending van Nederlandse militairen bij de strijd tegen IS.

Leurdijk (1944) was jarenlang medewerker van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael en schreef diverse publicaties over diplomatieke- en buitenlandse zaken. Hij heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn veelvuldig commentaar op radio en tv voor de publieke en commerciële omroepen in  de afgelopen 25 jaar. Hij was in 2012 ook de eerste spreker in de reeks 5 mei-lezingen in Amstelveen.

De lezing is van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur.

Buurtkamer Keizer Karelpark
Lindenlaan 75 in Amstelveen.