Literatuurreis met Lidewijde Paris bij Boekhandel Blankevoort

Lidewijde Paris is op donderdag 29 september te gast bij Boekhandel Blankevoort in Amstelveen. Vanaf 20:00 uur neemt zij de toehoorder mee door de literatuur aan de hand van allerlei fragmenten uit verschillende romans. Ze laat zien waar verborgen signalen de lezer op het spoor kunnen zetten van een extra betekenis van de tekst. Niet omdat zij vindt dat dat moet, maar omdat het spannend kan zijn om in het hoofd van de schrijver te kruipen en nieuwe verhalen te ontdekken.

Lidewijde Paris zit 25 jaar in het boekenvak. Ze was boekverkoper, etaleur, journalist, copywriter, redacteur, uitgever en sinds kort ook schrijfster van het boek Hoe lees ik?. Onlangs zette ze ‘De Lees!ambassade’ op, waarmee zij het literaire lezen wil bevorderen. Ze richt zich daarbij vooral op al die lezers die van boeken houden, maar zich toch soms afvragen: Mis ik iets? Hoe werkt literatuur? Wat zou de schrijver toch bedoelen?

Aanmelden kan per e-mail naar: boekhandelblankevoort@planet.nl en telefonisch via 020 6455694. Entree: € 5,00.
Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649 in Amstelveen.