Nieuwe expositie op Buitenplaats Wester-Amstel

Binnenkort opent een nieuwe tentoonstelling op Buitenplaats Wester-Amstel. Tjits van der Kooij en Joke van Grootheest exposeren er van 15 september t/m 2 oktober.

De essentie van ons bestaan, zelfbewustzijn, dat is wat Tjits van der Kooij boeit. In haar schilderijen komt dat tot uiting in de keuze van haar onderwerpen en de hantering van de verf. Deze geven haar verhouding tot haar realiteit weer, zij is een toeschouwer, wel en geen onderdeel van haar omgeving, wat kan leiden tot lichte vervreemding.

De beeldhouwstijl van Joke van Grootheest laat zich het best omschrijven als geabstraheerd expressionisme. Begrippen als oppervlakte en volume, licht en ruimte en lijnen en vlakken, spelen een rol bij het ontstaan van haar beelden. Van Grootheest werkt met verschillende steensoorten zoals speksteen, serpentijn, albast, kalksteen en marmer.

De expositie is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur.
Toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.

Buitenplaats Wester-Amstel
Amsteldijk-Noord 55
1183 TE Amstelveen