Nieuwe sport- en beweegvoorziening in de buitenlucht

Maandag 19 september om 16.20 uur wordt de Beweegtuin Marne in aanwezigheid van wethouder Herbert Raat officieel in gebruik genomen. De Beweegtuin, naast Gezondheidscentrum Marne is een plek om buiten de spieren en conditie op peil te houden. Er staan verschillende beweegtoestellen en er is een oefencircuit.

In 2014 is het Gezondheidscentrum Marne begonnen met het maken van de plannen voor de Beweegtuin. Het plan was om er een sportieve plek van te maken die de hele week voor iedereen vrij toegankelijk is. “Door de mogelijkheid te bieden aan ieder om op eigen tijd en wijze te oefenen, willen wij een bijdrage leveren aan vitaliteit, gezondheid en zelfredzaamheid. Vooral senioren in en rondom de Marne zijn van harte uitgenodigd om gebruikt te maken van deze prachtige buitenoefenplaats. Naast vrij oefenen biedt Fysiotherapie Dekker binnenkort twee keer per week een uur begeleid bewegen aan”, aldus mede-initiatiefnemer Eddy Reynders.

De gemeente Amstelveen, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, het Amstelveen Fons, het Theo Jansssen Fonds en stichting Egmana hebben de Beweegtuin financieel gesteund. Toen oud-huisarts Reynders in januari 2016 afscheid nam, hebben vele patiënten en collega’s een donatie gedaan. Het bedrag van de donaties is verdubbeld door het Amstelveen Fonds.

De inwoners van Amstelveen zijn van harte uitgenodigd om zelf de Beweegtuin uit te proberen. Gezondheidscentrum Marne is gevestigd aan Marne 130. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.gcmarne.nl.