Ondernemers Ouderkerk blij en verdrietig tegelijk

Ondernemers uit Ouderkerk zijn weliswaar blij met de voorgenomen gefaseerde bouw van de nieuwe brug over de Amstel, maar reageren minder enthousiast op het plan om de brug in oktober/november een maand volledig af te sluiten voor autoverkeer. Juist in die maanden moeten veel ondernemers hun omzet binnenhalen.

De provincie Noord-Holland laat in een reactie tegenover RTVA weten dat het onmogelijk is om de sluiting in oktober/november over de jaarwisseling heen te tillen. De brug is in dermate slechte staat dat uitstel van onderhoud niet langer verantwoord is.

In eerste instantie zou Ouderkerk aan de Amstel lange tijd te maken krijgen met de sluiting van de brug. Gemotoriseerd verkeer zou slecht op zeer beperkte schaal mogelijk zijn. Nu de brug gefaseerd gaat worden gebouwd is dit probleem verholpen.