Poëziecafé met Ellen Deckwitz in bieb Stadshart

Bibliotheek Amstelland organiseert samen met boekhandel Libris Venstra maandelijks een Poëziecafé op het Stadsplein. De aftrap dit najaar is woensdag 21 september voor Ellen Deckwitz, één van de belangrijkste hedendaagse dichters.

Geïnspireerd op haar boek Olijven moet je leren lezen – Een cursus genieten van poëzie, neemt Deckwitz u met humor en ernst mee in een spoedcursus gedichten lezen. Volgens poëziekenners geneest dit boek Nederland van haar poeziëvrees en maakt ons tot rijkere en gelukkiger mensen. Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen, draagt deze avond ook zijn steentje bij. Na het optreden van Ellen Deckwitz is er een gelegenheid om zelf iets voor te dragen.

In 2009 werd Ellen Deckwitz Nederlands Kampioen Poetry Slam en ontving de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut ‘De steen vreest mij’. Ze was aanwezig op festivals Lowlands en de Nacht van de Poëzie. Bij DWDD en Man bijt Hond draagt ze regelmatig voor. Ook schrijft ze een column en gedichten over het nieuws voor NRC Next.

Het Poëzie café met Ellen Deckwitz is op woensdag 21 september van 19.00 uur tot 21.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang is €7,50. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl