Prima leesvoer: de nieuwe gemeentelijke erfgoed nota

De raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur vergadert weer op 13 september. Op de agenda voor deze commissie vergadering staat onder andere de nieuwe gemeentelijke Erfgoednota. Deze nota is een alles omvattend document. Dat wil zeggen dat zowel de nieuwe beleidsinzichten m.b.t. monumenten als de bestaande en deels aangepaste  regelgeving hierin worden weergegeven.

Voor de meeste inwoners zal echter de lijst van monumenten die in deze nota staat vermeld als zeker ook de daarbij gegeven beschrijvingen en het historisch inzicht veel nieuws bevatten. Kortom deze nota is zeer lezenswaardig en geeft een geweldig inzicht in de historie van Amstelveen (voorheen Nieuwer-Amstel) en wat daarvan heden ten dage nog van over is.

U kunt de nota via deze download lezen.