Ruim tweeduizend minder adressen in Amstelveen

Per 4 oktober kent de gemeente Amstelveen ruim 2.000 minder adressen. Dit komt door een groot omnummeringsproject in Uilenstede. Kamerhuurders die keuken, douche-/ wasgelegenheid en/of toilet delen met andere kamerhuurders, mogen vanaf 2017 namelijk geen apart adres hebben. Wordt tenminste één van de voorzieningen gedeeld, dan gaat voor deze woonruimten samen één adres gelden. Dat is een landelijk opgelegde regel (Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen, BAG). De gemeente Amstelveen moet deze doorvoeren. Het resultaat is dat 2472 adressen omgenummerd moeten worden naar 207 adressen.

Om de studenten op een goede manier te informeren, ontvangen zij een brief voorafgaand aan deze adreswijziging. Bij de brief zit een flyer met extra uitleg, met name over de gevolgen van deze omnummering. Op de website van de gemeente is een overzicht te vinden met de meest gestelde vragen en antwoorden, www.amstelveen.nl/uilenstede.