Tweede editie Huiskamerfestival Schouwburg Amstelveen

De tweede editie van het Huiskamerfestival van Schouwburg Amstelveen vindt plaats op zaterdag 24 september en op zondag 25 september. Vijf routes dwars door Amstelveen en vijftien podia met een keur aan artiesten. Elke route heeft een ander aanbod. Bezoekers zien telkens een toneel-, cabaret- en muziekvoorstelling van ieder ongeveer een half uur. Op zondag is er na afloop van de voorstellingen voor alle deelnemers, artiesten en bezoekers een feestelijke borrel in de schouwburg.

Het Huiskamerfestival is een bijzonder theateravontuur. Er zijn vijf verschillende routes uitgestippeld verspreid over Amstelveen. De routekeuze is vrij, maar voor wie zich graag laat verrassen is er een verrassingsroute. In kleine groepjes wandelen de bezoekers van de ene Amstelveense huiskamer naar de andere om vanaf de bank te genieten van jong talent en een aantal gevestigde namen. ‘Door de bijzondere kleine setting komt de voorstelling heel erg binnen. Met de artiest op maar een paar meter afstand laat de intimiteit je niet onberoerd. Dat maakt het Huiskamerfestival zo speciaal’, meent de directeur van de schouwburg Dominique Deutz.

Artiesten
Artiesten die onder meer hun opwachting maken zijn de Vlaams/Britse stand-up comedian Thomas Smith, pianist Martin Oei en Theatercollectief blondeBIZON.
Thomas is in België niet alleen bekend van zijn theatershows vol improvisatie, hoge grapdichtheid en met een zeer hoog energieniveau, maar ook van de tv-hitserie Foute Vrienden. Thomas speelt tijdens het Huiskamerfestival stukken uit zijn nieuwste soloprogramma Aanwezig.
Martin Oei (1996) won vanaf zijn twaalfde concoursen, debuteerde op 16-jarige leeftijd in het Concertgebouw en mocht in april 2013 samen met Daniël Wayenberg spelen bij de opening van het Rijksmuseum. Op het Huiskamerfestival zal hij een romantisch en virtuoos programma spelen met werken van Chopin en Liszt.
Theatercollectief blondeBIZON bestaande uit Elma ten Boekel en Marianne Kuijper brengt met Ik begin bij jou een actueel en persoonlijk toneelstuk met livemuziek. De dochter kan de zorg voor haar dementerende moeder niet meer opbrengen. Het publiek wordt daarom op ludieke wijze ingewerkt als ‘zorgteam’.

Praktische informatie
Op zaterdagavond begint de eerste voorstelling om 19.30 en duurt de avond tot circa 22.00 uur. Op zondag duurt het programma van 14.00 tot circa 16.30 uur. De toegangsprijs voor één avond/middag bedraagt 25 euro, een passe-partout voor twee dagen kost 45 euro. De bezoekers ontvangen een paar dagen voor het festival alle informatie over het verzamelpunt van hun route.
Meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.