Voorproefje Pauluskoor Amstelveen op zaterdag 24 september

Het Pauluskoor Amstelveen treedt zaterdag 24 september om 14.30 uur op bij Venstra Boekhandel in het Stadshart in Amstelveen. Zij geven alvast een voorproefje van het muziekstuk ‘dè Carmina’ die zij op 4 november uitvoeren in de Augustinuskerk.

De Carmina is een merkwaardig stuk. Op het concert van 4 november staan de Carmina Burana van Carl Orff en het Te Deum van Antonín Dvorák op het programma. Het zijn oude liederen waarvan de oudste tekst uit de 12e eeuw komt. De liederen hebben een cabaretachtige insteek en zijn in 1935 door Carl Orff op muziek gezet. De liederen gaan over van alles. Zo wordt de natuur bezongen, de publieke en kerkelijke macht op de hak genomen en een losbandig leven met drank, spelen, seks en liefde verheerlijkt.

De liederen die voornamelijk geschreven zijn door studenten worden in de oorspronkelijke tekst gezongen. Naast het Pauluskoor Amstelveen doen er 3 solisten mee, het jeugdkoor Vivance en het orkest Philharmonia Amsterdam met extra veel slagwerk. Het concert moet een groots spektakel worden.

Boekhandel Venstra is een boekhandel en een cultureel centrum. Venstra biedt het Pauluskoor Amstelveen een podium om de Stadshart-bezoekers heel eventjes mee te nemen naar de wondere wereld van de Carmina Burana.