Weekend van de Wetenschap op Vrije Universiteit Amsterdam

Zaterdag 1 oktober opent de Vrije Universiteit Amsterdam, in samenwerking met VUmc,van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. Het evenement is georganiseerd om kinderen, hun families en andere geïnteresseerden te laten kennismaken met wetenschap en technologie. Iedereen vanaf de leeftijd van zes jaar kan een kijkje nemen achter de schermen bij het VU. Je kunt je eigen hand printen in 3D, naar de sterrenkoepel gaan, wetenschappers ontmoeten en meedoen aan experimenten en proefjes.

Dankzij de enthousiaste inzet van wetenschappers van het VU kan het publiek dit jaar 53 verschillende activiteiten bezoeken, van schatgraven met archeologen tot kennismaken met de slimme VU-robots. Ook kun je live een practicum hersenanatomie volgen en ontdekken hoe je Alzheimer kunt opsporen met fluorescerend geelwortel. Of bezoek een van de laboratoriums zoals het Forensisch Crime Lab, Health Lab en het Brandlab. Er is genoeg te doen en te beleven!

Speciaal voor deze dag is het nieuwe Ol2 Labgebouw (hoofdlocatie) opengesteld voor publiek. Hier werken onderzoekers van VU, VUmc en UvA samen aan gezondheidsvraagstukken. In geavanceerde laboratoria worden bijvoorbeeld nieuwe medicijnen ontwikkeld en geëxperimenteerd met celdelingen. Tijdens het VU-Weekend van de Wetenschap zijn er ook rondleidingen door het gebouw.

De VU staat al sinds 1880 voor een onderscheidende manier van wetenschap beoefenen en studenten opleiden. Een manier die zich uit in verregaande maatschappelijke betrokkenheid, het omarmen van diversiteit en een open houding. Ze stimuleren hun 23.000 studenten en ruim 4.500 medewerkers om hun grenzen te verleggen en veder te kijken.

Meer info is hier te vinden.