Wethouder Raat: Annakerk verhuren aan een Amstelveense instelling

Wethouder Herbert Raat heeft vandaag op zijn blog een artikel gepubliceerd over de Annakerk langs de A9 op de Amsterdamseweg. De kerk is eigendom van Rijkswaterstaat, en wordt momenteel verhuurd aan een kerkgenootschap uit Amsterdam. Dit huurcontract loopt in 2017 af.

De Wethouder heeft aan Rijkswaterstaat gevraagd om een Amstelveense instelling intrek te laten nemen in de kerk. ‘Zo hebben de Amstelveners er ook nog wat aan!’ Aldus Raat. Hij is ook verheugd over het feit dat Rijkswaterstaat een klok gaat terugplaatsen in de kerk. Deze werd eerder door het kerkbestuur verwijderd, wat een conflict opleverde tussen het kerkbestuur en de gemeente.

‘Als de A9 in 2024 klaar is hoop ik dat de kerk, samen met het Oude Dorp, voor een nieuwe impuls in het gebied kan zorgen. Om de nieuwe invulling een goede kans te geven houden we het gebied in eigen handen.’ zegt Herbert Raat op zijn blog.

Foto: Herbertraat.com