Achter de brandweer…

Dat is waar ik al ruim 6 jaar woon. Inmiddels heb ik dat aangepast naar “schuin” achter de brandweer, omdat mensen meteen riepen; oooh, je bedoelt die nieuwbouwwijk?

Dan moest ik uitleggen dat het eigenlijk niet recht achter de brandweer is maar schuin, de oudbouwwijk zeg maar. Vlakbij de school leg ik dan uit, ken je die? Zegt men ja, dan haal ik opgelucht adem. Als men nee zegt, wordt de uitdaging wat groter, want straatnamen is echt niet mijn specialiteit. Tijd om van onderwerp te veranderen dus.

Oorspronkelijk kom ik uit het pittoreske dorpje Amerongen, maar mijn woonverleden baande zich een vrij gevarieerde weg door Nederland. Van Amerongen, naar Amsterdam en via Brabant naar Haarlem.

Het was wel even wennen in Amstelveen. Niet meer op de fiets naar het strand, in de zomer, met een koelbox vol wijn of eindeloos genieten van de ontelbare restaurants in de stad.

Waar ik wel meteen van onder de indruk was in Amstelveen is het gebied rondom de Middelpolder wat praktisch gezien mijn achtertuin is. Fantastisch om hard te lopen, dus de deur uit en rennen maar. Wat mij meteen opviel waren sommige vrouwelijke zaterdag-hardloopsters.

Ik kon maar niet begrijpen waarom vrouwen volledig opgemaakt gaan hardlopen. Ieder zijn ding natuurlijk, maar zweet met foundation en mascara lijken mij geen zegevierende combinatie. Laat staan loshangend lang haar tijdens het hard lopen.

Heel wat zaterdagen verder had ik naar mijn idee eindelijk de link gelegd. Zaterdagochtend is een mega populaire hardloopochtend en “the place to be” is het pad langs de Amstel. Veel mannelijk en vrouwelijk rondrennend schoon dus.

Wellicht is dit gewoon een nieuwe variant op het fenomeen flirten?! Niet meer in de kroeg hangen waar de vrijgezellen hoofden draaien wanneer de deur weer open gaat om te checken wat de nieuwe lichting brengt.

Nou ben ik helemaal geen flirtexpert, verre van dat, maar als je het pad langs de Amstel kent, dan weet je ook dat het zeer smal is. Een lichamelijke aanraking is dus zo gefikst wanneer je elkaar moet passeren.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het voordeel voor het profiel op de datingsite. De hobby genaamd sport hoef jet niet meer aan te dikken want je ben zelf het rennende bewijs.

Los van mijn ietwat los geslagen visie op de kweekvijver van het nieuwe flirten kan ik iedere hardloper, wandelaar en fietser van harte aanraden om een kijkje te nemen in het mooie gebied rondom de Middelpolder.

Eva van Spanje