AmstelveenHeemraad – Loosdrecht 1-1

AmstelveenHeemraad en Loosdrecht, beide promovendi goed bezig in de 2e klasse, zijn in een onderling duel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De eerste helft was voor Loosdrecht, het tweede bedrijf voor Amstelveen.

Loosdrecht begon voortvarend aan de wedstrijd en kon na 20 seconden al op voorsprong komen, maar Alex Sacca voorkwam dat. Na een klein half uur had Loosdrecht toch de verdiende voorsprong te pakken. Raymon Lagerburg kreeg alle ruimte om strak binnen te schieten: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Amstelveen had in de tweede helft wat goed te maken en de thuisploeg bepaalde het spelbeeld en Loosdrecht liep achter de feiten aan. Met kansen voor Robin Oussoren en Maarten Zwaan was de gelijkmaker dichtbij, maar het bleef 0-1. Ook Mike van den Steenhoven kreeg een enorme mogelijkheid om zijn ploeg langszij te schieten, alleen belandde zijn inzet op de paal.

In de 72ste minuut kreeg Amstelveen waar het recht op had. Uit een hoekschop volleerde Dennis Spitteler de gelijkmaker binnen. Het laatste kwartier was het Amstelveen dat de klok sloeg. Mike Sheehan en Maarten Zwaan probeerde het voor Amstelveen, bij Loosdrecht was het Patrick Bonhof die op zoek bleef naar de 1-2. Deze viel uiteindelijk niet.