Amstelveense ambulance bijna altijd op tijd

Goed nieuws. Amstelveners die noodgedwongen gebruik moeten maken van een ambulance kunnen erop rekenen dat deze in 96 procent van de gevallen binnen de gestelde tijdsnorm aanwezig is. In 2015 kwamen de hulpverleners van de ambulancediensten slechts in vier procent van de gevallen te laat.  Dat is een procent minder dan de landelijke norm van vijf procent. Dit meldt RTL Nieuws.

De ambulance moest in het jaar 2015 3171 keer op pad voor een noodgeval. Slechts 136 waren zij volgens de norm te laat. In Amstelveen is de ambulance in de meeste gevallen tussen de zeven en acht minuten op plaats van bestemming.

Onze buurgemeenten komen slechter uit de bus. In Ouder-Amstel komt de ambulance in acht procent van de gevallen te laat. Uithoorn kent een percentage van negen procent en in Aalsmeer komt de ambulance zelfs in twaalf procent van de gevallen niet binnen de gestelde norm aanrijden.