Amstelveense middelbare scholieren schitterden met vertolking Porgy & Bess

Het toneel van de grote zaal van Schouwburg Amstelveen werd vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober overgenomen door leerlingen van de vier Amstelveense middelbare scholen. Onder grote belangstelling werd een moderne musicalvertolking opgevoerd van Porgy & Bess.

Het afgelopen jaar is op alle vier de scholen intensief gerepeteerd en tijdens de herfstvakantie ook nog enkele dagen in de schouwburg. Na verschillende audities vormden de beste leerlingen van het Amstelveen College, Hermann Wesselink College, Keizer Karel College en Scholengemeenschap Panta Rhei samen een spelersgroep met toneel en solozang, een koor, een decor- en techniekploeg, een kostuumgroep en een 15-koppig orkest met blazers, strijkers en een ritmesectie.

De leerlingen hadden zelf een belangrijke inbreng in vorm en inhoud van de productie. De productie was een musicalbewerking van George Gershwin’s Porgy & Bess en ging nu niet over een Afro-Amerikaanse gemeenschap, maar over een groep asielzoekers. Het was een spetterende musical met swingende, jazzy muziek in een modern script uitgevoerd. Familie, vrienden, klasgenoten en docenten genoten van de voorstellingen. Dit unieke project werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amstelveen en Schouwburg Amstelveen.