Bewoners positief over betaald parkeren deel Randwijck

De afgelopen weken hebben de bewoners van Randwijck rond Plantsoen Laanhorn door middel van een enquête laten weten hoe zij denken over het invoeren van betaald parkeren met vergunningen. Ruim 70% van de bewoners heeft gestemd, waarvan 78% voorstander is.

In dit deel van Randwijck (Laanhorn, Plantsoen Laanhorn, Margriete van Clevelaan, Baljuwenlaan, Schepenenlaan, Hendrik van Borsselenkade) hebben van de in totaal 158 adressen er 112 een stem uitgebracht. Ruim boven de 50 % die in het beleid is vastgesteld. Van de 112 uitgebrachte stemmen zijn er 88 (78%) vóór de invoering van betaald parkeren met vergunningen. Zo is ook aan de voorwaarde van 50%+1 voldaan, zodat betaald parkeren met vergunningen in dit deel van Randwijck zal worden ingevoerd.

Vanaf 24 oktober kunnen de overige bewoners van Randwijck ook een enquête invullen. Pas als de uitslag van die enquête bekend is, naar verwachting half november, kan het totale gebied worden vastgesteld waar betaald parkeren met vergunningen komt. Vervolgens moet de gemeenteraad akkoord gaan met een nieuwe parkeerverordening. Bovendien kunnen er pas parkeerautomaten besteld worden als de omvang van het totale gebied bekend is. Naar verwachting zal betaald parkeren met vergunningen pas op zijn vroegst het eerste kwartaal van 2017 worden ingevoerd.

Wethouder verkeer Jeroen Brandes: “Ik vind het een goede zaak dat er zoveel bewoners hun stem hebben uitgebracht. Het aantal voorstemmers geeft ook aan dat er voldoende draagvlak is in deze buurt voor de invoering van betaald parkeren met vergunningen. We gaan nu de overige bewoners van Randwijck raadplegen over wat hun voorkeur heeft.”