Bijna twee ton opgehaald bij Run voor Kika in Bos

Bijna duizend renners stonden afgelopen zondag aan de start van de eerste editie van Run for KiKa Amsterdam. Jong en oud haalden samen ruim 186.000 euro op voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De deelnemers legden 1, 5 of 10 kilometer af door het Amsterdamse Bos. Vele bezoekers waren aanwezig om de bijna duizend renners aan te moedigen. De organisatie was blij met de grote opkomst: “Het is geweldig om zo veel enthousiasme te zien!”. Mede dankzij de vele vrijwilligers verliep het evenement op rolletjes.

Run for KiKa wordt georganiseerd met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. En dat is gelukt: 186.562,62 euro stond er op de cheque die overhandigd werd door wethouder Peter Bot en Willeke Alberti aan KiKa!

Naast de 1 kilometer KidsRun waar 150 kinderen aan de start stonden, waren er vele andere kinderactiviteiten. De kinderen konden knutselen, er werd geschminkt en natuurlijk ontbrak ook het springkussen niet. De diverse eettentjes maakten het evenement compleet.

Dankzij hoofdsponsor MSD ontvingen alle deelnemers een medaille voor de prestatie die ze hebben neergezet. Niet alleen voor het rennen, maar ook voor het totale sponsorbedrag wat dankzij de deelnemers tot stand is gekomen. Run for KiKa Amsterdam was de laatste van de zes Run for KiKa evenementen die in het land georganiseerd worden. De landelijke sponsorteller staat inmiddels meer op 1 miljoen euro.