Cursus voor ouders van kind met een beperking in Amstelveen

In november start in Amstelveen weer de cursus ‘Anders Vasthouden’. Tijdens de cursus ervaar je hoe je jouw kind met een beperking een zelfstandiger leven kunt geven zonder het helemaal los te laten. De cursus begint op maandag 7 november en duurt vier avonden. Deelname is gratis.

Een kind met een beperking is op de weg naar volwassenheid vaker aangewezen op steun dan je andere kinderen. Hoe kun je dat zo vormgeven dat ook je kind met een beperking een meer volwassen en zelfstandig leven krijgt zónder dat je het helemaal loslaat? Hoe leer je om gaandeweg los te laten en anders vast te houden?
Onder leiding van een ervaren trainer gaan de deelnemers aan de slag met deze vragen. Ze delen hun ervaringen met andere ouders en doen nieuwe ideeën op. Er is volop gelegenheid vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Locatie: Noorddamcentrum (Vergaderkamer B), Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen
Cursusleiders: Jan Jullens en Ada Pennings
Data: 7 november, 14 november, 28 november, 12 december (maandagavonden)
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur

De cursus Anders Vasthouden wordt georganiseerd door belangenvereniging Sien in samenwerking KansPlus en BOSK in opdracht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Het project wordt ondersteund door stichting NVA/Balans.

Aanmelden kan op de website van Sien.