Dames Anton Heyboer signeren fotoboek in Museum Jan van der Togt

De dames Heyboer – Maria, Lotti en Petra – signeren op zondag 6 november 2016 van 11.30 uur tot 14.00 uur het dit jaar verschenen fotoboek ‘Anton Heyboer, een leven als kunstwerk’ in Museum Jan van der Togt.

Fotograferen betekent voor Anton Heyboer (1924 – 2005) een uitbreiding van zijn artistiek werkgebied. Hij verwerkt foto’s in collages of voorziet de ruwe onafgewerkte afdrukken van persoonlijke teksten. Bovenal vormen de foto’s visuele getuigenissen van het bijzondere leven op Den Ilp zoals alleen Heyboer zélf dat leven kon zien, als één groot kunstwerk. Het leeuwendeel van de fotoproductie komt echter voor rekening van zijn vijf muzen, Maria, Marike, Joke en in het bijzonder Lotti en Petra.

Voor ‘Anton Heyboer, een leven als kunstwerk’ passeerden honderden polaroids en duizenden zwart-wit en kleurnegatieven uit de periode 1973 – 2005 de revue. Het merendeel van de selectie is opnieuw gescand en ontdaan van technische onvolkomenheden, stof, krassen en schimmels. Voor het eerst wordt het dagelijks leven in Den Ilp in zijn volle omvang in de openbaarheid gebracht, gefotografeerd door wie op dat moment een camera bedient.

Het boek is in de museumwinkel te koop. Tijdens de signeersessie is ook het aan Museum Jan van der Togt grenzende Museumhuis te bezoeken.

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Tel.: (020) 641 57 54
www.jvdtogt.nl