Dansen op dubbelconcert bigbands

De Fellows Bigband organiseert vandaag 15 oktober een concert in de reeks ‘Big Band Dance’ in het Noorddamcentrum in Amstelveen, dit keer in samenwerking met de AMC Bigband. “De dansvloer ligt klaar voor beginners en gevorderden, maar wie alleen wil luisteren naar het swingende en zeer gevarieerde repertoire, is natuurlijk ook van harte welkom”, aldus Fellows-voorzitter Rens Groenendijk.

Binnenkort verschijnt de cd ‘Dapper en Sterk van de AMC Bigband, uit de gelederen van het Amsterdamse ziekenhuis. Hier geven ze een voorproefje van. Het orkest maakte ter gelegenheid van het 150-jarige bestaan van het Emma Kinderziekenhuis de cd.

Spectaculair slotstuk is de uitvoering van een speciaal voor de gelegenheid geschreven compositie van Sebastian Ohm voor twee bigbands, waarvoor viertig muzikanten op het podium plaatsnemen.

Aanvang 20.00 uur, in de grote zaal van het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, Amstelveen. Kaartjes kosten €7,50 aan de zaal, ook verkrijgbaar in de voorverkoop bij het Noorddamcentrum (www.noorddamcentrum.nl).

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen VSB Fonds en de Rabobank.

Foto: Foppe Kooistra