Diwali festival in aantocht

Op het Stadsplein in Amstelveen wordt op zaterdag 22 oktober het kleurrijke Indiase Diwali festival gehouden. Het ‘feest van het licht’ beleeft haar achtste editie in Amstelveen. Van 12.00 uur tot 19.00 uur is het Stadsplein de locatie voor misschien wel het belangrijkste Indiase feest van het jaar.

Het Indiase culturele evenement staat in het teken van muziek, dans en de Indiase keuken. Bezoekers krijgen een impressie van de rijke Indiase cultuur. Ze kunnen genieten van een speciale markt met diverse Indiase producten, zoals sieraden, lekkernijen en vakanties. Voor de kleintjes is er een aparte knutsel- en schminkhoek. Zoals altijd zijn de bekende Indiase restaurants goed vertegenwoordigd met traditionele regionale Indiase gerechten. Het evenement eindigt traditiegetrouw met een spectaculaire vuurwerkshow.

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen: ‘Bij dit evenement is voor ieder weer wat wils. Het is een mooie manier om kennis te maken met de Indiase cultuur. Muziek, dans en natuurlijk het overheerlijke eten. Het onderschrijft onze bijzondere band met India en de Indiërs. Het is een feest om Diwali mee te vieren!’.

Het Diwalifestival is gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden via www.diwalifestival.nl en op facebook.com/diwaliAmstelveen.