GALM fittest voor 55-plussers

Sportbedrijf Amstelveen biedt in samenwerking met de firma Weber Sports inwoners van 55 jaar of ouder de mogelijkheid om deel te nemen aan een fittest. Daarna kunnen zij gedurende 32 weken meedoen aan het sportstimuleringsproject GALM (Groninger Actief Leven Model). Het doel van GALM is om 55-plussers die niet sportief actief zijn duurzaam aan het sporten te brengen. Hierdoor verbetert de gezondheid, conditie, fitheidsgevoel en wellicht ook de kwaliteit van het leven.

Deze fittest vindt plaats in sporthal de Meerkamp op zaterdag 15 oktober 2016, de kosten van deze test bedragen € 5 p.p. Een week later gaat het bewegingsintroductieprogramma van start. U hoeft niet bang te zijn dat het niveau te hoog zal zijn want dit wordt voor een ieder aangepast.
Indien u interesse heeft, maar geen uitnodigingsbrief heeft ontvangen, neem dan contact op met: Michael Weber (Sportbedrijf Amstelveen / Weber Sports) tel: 020-3792523/06-46087776o of mail naar info@webersports.net

Het sportstimuleringsproject GALM draait nu al vanaf oktober 2002 zijn lessen. Inmiddels doen er zo een 400 deelnemers met veel plezier mee aan de GALM-lessen. Het project start met een eerste fitheidstest, gevolgd door een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken. Tijdens dit introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop. Het introductieprogramma van twaalf weken wordt afgesloten met een persoonlijk bewegingsadvies waarna men door kan gaan met het bewegingsvervolgprogramma van 20 weken. Vervolgens zal de tweede test plaats vinden waarbij men kan zien hoe hij of zij vooruit is gegaan en zal er een advies komen hoe er door gesport kan worden. Tenslotte kan men de sportieve leefstijl doorzetten in clubverband of in de groep die over blijft.