Gemeente kijkt ook naar rubber tegels speelplaatsen

De gemeente Amstelveen heeft in navolging van de rubberen kunstgraskorrels ook aandacht voor de rubberen tegels bij speelplaatsen. Deze zijn net als de korrels gemaakt van SBR-rubbergranulaat, oftewel vermalen oude autobanden.

Op het ogenblik wordt door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een risicobeoordeling gemaakt voor de tegels. Naar verwachting zal minister Schippers alle gemeenten in Nederland eind 2016 hierover berichten.

Ondertussen zegt de gemeente de situatie op het gebied van SBR-granulaat nauwkeurig te volgens en wordt er in afwachting van de uitslagen van het RIVM al voorzichtig gekeken naar eventuele alternatieven.

Overigens vinden de makers van de rubberkorrels dan er geen vuiltje aan de lucht is. Er zijn ’tientallen’ onderzoeken die aantonen dat het zogeheten SBR-granulaat van autobanden veilig is, stellen de Vereniging Band en Milieu en branchevereniging VACO.