Gemeente zet medewerkers hulp bij huishouden in het zonnetje

Donderdagmiddag kwamen ruim 80 medewerkers van thuiszorgleverancier FlexiCura bijeen in wijngaard de Amsteltuin. Zij werden, als blijk van waardering, door de gemeente Amstelveen in het zonnetje gezet. De medewerkers konden onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar praten, en soms zelfs kennismaken. Bij vertrek kreeg iedereen van Jan Schake – eigenaar van de Amsteltuin – een fles wijn mee naar huis.

Wethouder zorg Herbert Raat (VVD): ‘We vinden alle hulp bij het huishouden medewerkers ontzettend belangrijk. Zij komen achter de voordeur bij onze inwoners en zien daardoor als eerste wanneer er problemen zijn. Zij zijn de ogen en oren van de gemeente. FlexiCura is natuurlijk niet de enige aanbieder in Amstelveen. We gaan dan ook de medewerkers van andere aanbieders uitnodigen om ze te bedanken en een hart onder de riem te steken.’

De gemeente heeft ervoor gekozen, ondanks flinke kortingen uit het Rijk, niet te bezuinigen op de hulp bij het huishouden. Vorige maand werd nog bekend dat Amstelveen positief scoort op de inzet van huishoudelijke hulp. Uit het rapport van FNV Zorg en Welzijn kwam naar voren dat de gemeente als één van de weinige voldoet aan de juridische toets van het huishoudelijke hulpbeleid.