Gezocht: Amstelveense kampioenen en sportvereniging van het jaar

Sportbedrijf Amstelveen biedt op vrijdag 20 januari 2017 hun sportkampioenen een sportgala aan in de Emergohal in Amstelveen. Iedereen die in 2016 in Amstelveen kampioen is geworden in zijn of haar sport zijn uitgenodigd voor dit gala.

Sportkampioenen zijn Amstelveense sporters (al dan niet sportend bij een Amstelveense vereniging) en niet-Amstelveense sporters die uitkomen voor een Amstelveense vereniging, die in 2016 individueel of in teamverband een titel hebben behaald; in de hoogste afdeling van hun sport, in de categorieën junior, senior en veteranen.

Ook stelt gemeente Amstelveen ieder jaar een geldbedrag ter beschikking voor de “Sportvereniging van het jaar in Amstelveen”. Peter Bot, wethouder Sport, reikt de geldprijs en de wisselbeker uit tijdens het sportgala.

De directeur van het Sportbedrijf, de beleidsmedewerker sport en de (sportwoordvoerders van) politieke partijen in Amstelveen zullen jureren. Zij bepalen uit alle binnengekomen nominaties de beste drie en de winnaar. In december wordt bekend gemaakt welke drie verenigingen kanshebbers zijn voor de prijs.

Voor de aanmelding voor sportkampioen is nodig: de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van de kampioen. Daarnaast, voor de oorkonde, een liggende (sport)foto met een hoge resolutie en de juiste omschrijven van de titel van het kampioenschap.Net zoals vorig jaar kan nu ook iedere inwoner van Amstelveen een Amstelveense sportvereniging nomineren voor “Sportvereniging van het jaar in Amstelveen”. U kunt de aanmelding voor sportkampioen en uw nominatie met de antwoorden op onderstaande vragen voor 1 december 2016 sturen naar info@sportbedrijfamstelveen.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

De jury vraagt u, in uw motivatie, antwoord te geven op de volgende vragen:
• Heeft uw vereniging aandacht voor (groepen) jongeren, senioren (55+),
vrijwilligers en/of mensen met een handicap?
• Levert u vereniging een bijdrage aan bevordering van samenwerking,
integratie en/of gemeenschapszin in onze samenleving? Voert u bijvoorbeeld
een actief beleid tegen discriminatie van homoseksuelen?
• Heeft uw vereniging het afgelopen jaar speciale evenementen georganiseerd?
• Hebben leden van uw vereniging het afgelopen jaar uitzonderlijk sportieve
prestaties laten zien?
• Heeft uw vereniging deelgenomen aan samenwerkingsprojecten waarin school
en/of de buurt centraal staan?
• Heeft uw vereniging aandacht voor talentontwikkeling?
• Heeft uw vereniging aandacht voor innovaties en/of past uw vereniging
vernieuwde inzichten toe binnen de vereniging?
• Heeft uw vereniging een in het oog springende toekomstvisie?
• Heeft u vereniging een groeiend aantal Amstelvener aan het sporten/bewegen gekregen?
• Heeft uw vereniging in 2016 nog andere successen behaald die in aanmerking
genomen moeten worden?