Herfstbijeenkomst De Zonnebloem in het Pluspunt

In wijkcentrum het Pluspunt, vindt aanstaande zaterdag een herfstbijeenkomst van de Zonnebloem-afdeling Amstelveen plaats. De deelnemers worden getrakteerd op een lunch, waarna het Ouderkerksch Gedempt Havenkoor een optreden verzorgt. De bijeenkomst wordt gesponsord door de Riki Stichting.

De Riki Stichting verzorgt ook de jaarlijkse paas- en kerstpakketten, die door Zonnebloem vrijwilligers bij hun deelnemers worden afgeleverd. Ook laat deze stichting tijdens de Zomerhartenwensenactie dromen in vervulling gaan van tientallen Amstelveense Zonnebloem deelnemers. Dit gebeurt door middel van sponsoring van uitstapjes van deelnemer en vrijwilliger. Zo werden afgelopen zomer hartenwensen vervuld als uitstapjes naar bijvoorbeeld het parfummuseum in Winkel en de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van de Zonnebloemauto, een aangepaste huurauto voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Sinds dit voorjaar is deze ook in Amstelveen te huur. Informatie op zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

De Riki Stichting is in 1998 op particulier initiatief opgericht. De Riki Stichting bedenkt, organiseert en financiert projecten die het welbevinden van kwetsbare groepen verbeteren. Zij werkt samen met gerenommeerde organisaties en instellingen. Daar waar mogelijk probeert ze groepen met elkaar in contact te brengen.
Elk seizoen organiseert zij met haar partners door het hele land activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Zij werken hierbij voor een aantal jaren samen met 42 verzorgingshuizen, 42 Zonnebloemafdelingen en 39 basisscholen door heel Nederland. Zij vindt het belangrijk om ook scholieren bij haar activiteiten te betrekken.