Japan Festival op Stadsplein

Het Stadsplein is op zondag 23 oktober in Japanse sferen. Voor de vierde keer vindt het Japan Festival plaats. Van 12.00-17.00 uur kunnen belangstellenden genieten van een spectaculair programma samengesteld door de Japanse gemeenschap zelf.

Het Japan Festival 2016 is een bijzonder evenement. Het brengt Japan en Nederland samen, op culinair en cultureel gebied, en het symboliseert de kracht van samenwerking en wederzijds respect. Het Japan festival bestaat ook dit jaar weer uit een gevarieerde programma, met o.a. de opzwepende Taiko drums, Yosakoi dans demonstraties en als hoogtepunt het optreden van de populaire Japanse groep HANABI. Oude traditionele Japanse instrumenten worden gecombineerd met een opzwepende beats van een populaire Japanse DJ in een dynamische show. Diverse Japanse workshops in de aparte tenten buiten, en een selectie van de beste Japanse restaurants zorgen er voor dat het Japan Festival toegankelijk is voor jong en oud.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: ‘Amstelveen is een stad met een sterk internationaal karakter. 14% van de Amstelveners heeft een andere nationaliteit. De medewerkers van buitenlandse bedrijven wonen veelal in Amstelveen. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat deze mensen zich thuis voelen in Amstelveen. Net als iedere Amstelvener. We kijken dan naar voorzieningen waar behoefte aan is, op het gebied onderwijs en educatie, medische voorzieningen en culturele evenementen. Een van die activiteiten is het prachtige Japanfestival. Zorg dat u er bij bent en maak kennis met de Japanse cultuur!’

Het Japan festival is gratis te bezoeken. Het volledige programma is te vinden via www.Japanfestival.nl en op www.facebook.com/JapanfestivalAmstelveen/