Kinderboekenweek in de bieb

Het is weer feest in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek. Van 5 t/m 16 oktober staat het kinderboek centraal. Het thema dit jaar is ‘Oma’s en opa’s, voor altijd jong.’ De Bibliotheek Amstelland organiseert speciaal voor de Kinderboekenweek in totaal drie activiteiten in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

Op zaterdag 8 oktober kun je in bibliotheek Uithoorn samen met je opa en/of oma portretschilderen. Jij oud en je opa en oma jong? Kun je je dat voorstellen? Een echte kunstenaar helpt je om dat voor elkaar te krijgen. Het portretschilderen is van 15.15 uur tot 17.15 uur en geschikt voor de leeftijd 9-12 jaar. De prijs is €11,50 en voor bibliotheekleden €9,50. De prijs is inclusief materiaalgebruik en één kaartje is geldig voor kind plus volwassene.

Op zondag 9 oktober kun je in bibliotheek Stadsplein met opa en/of oma meedoen met het bijzondere theefeest Bibliotheek Wonderland; getikte theevisite. Ruben Prins, Marc de Hond en Lisa Brandenburg schuiven bij je aan. Onder het genot van een kopje thee en iets lekker krijg je een kijkje in Lisa’s illustratie-atelier, vertelt Ruben hoe je schrijver wordt en Marc leest voor uit zijn nieuwe boek. De Getikte Theeviste is van 11.00 uur tot 12.00 uur met een inloop vanaf 10.45 uur. Geschikt voor de leeftijd 6-12 jaar. De prijs is €12,50 en voor bibliotheekleden €10,-. De prijs is inclusief thee en lekkers en het kaartje is geldig voor kind plus volwassene.

Zaterdag 15 oktober brengt Stefan Boonen met een mooie combinatie van voorlezen, vertellen en videofragmenten Hier waakt oma tot leven. Deze voorstelling is van 15.30 uur tot 16.30 uur in bibliotheek Aalsmeer en geschikt voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar. Toegangsprijs €6,50 en voor biebpashouders €5,50. In de voorverkoop gaat van deze prijzen nog een euro af.