Kinderen onder indruk tijdens workshop 3D-printen

Afgelopen zomer heeft een groep kinderen van Stichting Kinderland Amstelveen een workshop 3D printen gekregen. In samenwerking met het wijkplatform Keizer Karel werd deze workshop aangeboden aan de kinderen van groep J (14 jaar) van Kinderland.

Fernando Rijpkema, de jonge ondernemer die de workshop heeft gegeven, gaf deze workshop voor het eerst. “Ik vond het heel erg leuk om te doen. Het was voor mij de eerste keer en het was mooi om te zien wat voor creatieve ideeën de kinderen hebben. Verbazend hoe snel sommigen het oppikken.”

Ook de kinderen vonden het erg leuk om de workshop te volgen. Peter: “Ik vond het heel creatief. Het leuke was dat je ook voorbeelden kon krijgen en deze op je eigen manier kon aanpassen.” Stijn vond het wel cool om een keer te doen. “Je kon helemaal zelf maken wat je wilde.”

De drijvende kracht achter de organisatie van de workshop is Frauke Ricklefs van het wijkplatform Keizer Karel. Het regelen van de laptops en beamer die nodig waren voor de workshop heeft zij voor elkaar gekregen met behulp van partner bedrijven in Amstelveen. “Ik vond het erg leuk dat het uiteindelijk gelukt is om alles voor elkaar te krijgen. Zonder de hulp van HP, Epson en IT-First was dit nooit gelukt.”