Lezing Amerikaanse verkiezingen door Koen Petersen bij boekhandel Venstra

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht organiseert boekhandel Venstra op vrijdag 28 oktober een lezing met Koen Petersen over dit onderwerp.

Koen Petersen, bekend van de boeken ‘Showtime!’ en ‘Einddoel Witte Huis: hoe de Amerikanen hun president kiezen’, licht een tipje van de sluier op over onder andere hoe die presidentsverkiezingen nou eigenlijk werken. Wie kunnen zich kandidaat stellen? Waarom lijken (de uitslagen van) verkiezingen in sommige staten belangrijker dan in andere? Wat is een ’ticket’? En hoe worden de vicepresidenten gekozen?

Koen Petersen studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit en Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij analyseerde de Amerikaanse presidentsverkiezingen eerder al op tv (o.a. Pauw, EenVandaag), op de radio (o.a. BNR) en in gedrukte media (o.a. Elsevier, De Volkskrant).

Met het vuurwerk rond Donald Trump en Hilary Clinton in ons achterhoofd kan het niet anders dan een leuke, boeiende avond worden.

Aanvang 19:30
Entree €7,50
Reserveren via info@venstra.nl, 020 641 9880 of in de winkel.