Museum Jan van der Togt eert 80 jarige Han Mes met tentoonstelling

Museum Jan van der Togt toont van 19 oktober tot en met 27 november 2016 schilderijen van Han Mes ter ere van haar komende 80e verjaardag. De tentoonstelling is een hommage aan haar werk.

Tien jaar geleden verhuisde Han Mes van Amsterdam naar Bergen (NH). Daar heeft zij een prachtig atelier, waarin zij dagelijks werkt. De omgeving – duinen, strand en zee – bieden Mes ervaringen die het licht en de ruimte in haar schilderijen doen veranderen.

Haar onderwerpen zijn landschappen, portretten en eigen verhalen die ze vertelt op het linnen. Ook het wereld gebeuren zet Mes om in beelden, zoals zij ze ziet en ervaart. Naarmate Mes ouder werd is de verinnerlijking steeds intenser geworden.

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Tel.: (020) 641 57 54www.jvdtogt.nl