Nieuwe editie Local the Night in P60

De afgelopen jaren is ‘Local the Night’ voor meerdere lokale bands de opstap geweest naar succes. Acts worden gescout voor voorprogramma’s in onder andere P60 en komen in contact met andere bands waar ze samen mee op kunnen treden. Local the Night is daarom een manier om te netwerken, podiumervaring op te doen en om meer optredens te genereren. Op donderdag 13 oktober beklimmen Room for Elephants, Wildcat, Brand en Frank Doesburg het podium van P60.

Room for Elephants
Sinds het vorig jaar verschenen debuutalbum ‘Scratching the Surface’ en hun uitverkochte release show in the Sugar Factory speelde Room for Elephants in ongeveer elke zaal die Nederland rijk is. De mannen spelen een mix van bluesrock en garage.

Wildcat
Opgericht in 1980 en still going strong. Met tijdloze invloeden als The Rolling Stones, Van Halen en Led Zeppelin maakt Wildcat een eigenwijze ‘high energy rock’. De ervaren Aalsmeerse groep is dan ook niet vreemd van een covertje in deze stijl. Samen met hun compromisloze eigen composities zorgt dit voor een rockshow van formaat.

Brand
Deze Amsterdamse viermansformatie brengt een combinatie van Amerikaanse blues en rock, afgetopt met inspirerende Nederlandse teksten over haat, liefde en alles wat daar tussenin zit. Met de mooie herinneringen van vorig jaar juli nog in gedachten – de band nam toen livealbum ‘Een mooie dag’ op in P60 – kijken we weer uit naar deze licht ontvlambare show.

Tussen de optredens door staat singer-songwriter Frank Doesburg de bands muzikaal bij. De jonge Heemskerker is getekend bij New Chapter Records en haalt zijn inspiratie uit de muziek van onder ander Neil Young en the Gaslight Anthem.

Donderdag 13 oktober // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €5 // zaal €7

Meer informatie: P60