Olympia Haarlem – Sporting Martinus 1-1

Sporting Martinus heeft zondagmiddag op bezoek bij Olympia Haarlem een punt gepakt; het duel in Haarlem Schalkwijk eindigde in 1-1. Voor rust zagen de circa 300 meegereisde Martiniaanse supporters een gelijkopgaand duel met kleine kansjes voor beide doelen. Sporting Martinus kroonde zich echter efficiënter voor de goal en kwam door een treffer van Thomas Verhoogt op het half uur spelen op 0-1, tevens de ruststand.

Na de thee kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer wat resulteerde in enkele kansen. Doelman Den Heeten stond zijn mannetje, maar kon twintig minuten voor tijd niet voorkomen dat Olympia Haarlem op gelijke hoogte kwam. In het slotkwartier kreeg Sporting Martinus, met de invallers Niek Koning, David Soesan en Hidde Peterson binnen de lijnen weer wat meer grip op het duel en kwam het er enkele malen gevaarlijk uit. Koning had met een vlammend schot de 2-1 op de voeten, maar de Haarlemsche doelman sloeg de bal fraai uit de hoek. De ploeg van Ron Gerlof moest zodoende genoegen nemen met een punt deze zondag.

Sporting Martinus staat met 7 gespeelde wedstrijden met 8 punten op de 8ste plaats in de derde klasse C. Volgende week speelt het vlaggenschip een bekerwedstrijd. Het tweede zaterdagelftal van Ajax komt naar stadion Overburg. De aftrap is om 17:00 uur.

Foto: Alex van Elven