Presentatie blindengeleidehond bij boekhandel Venstra

Onlangs verscheen het boek ‘Vooraan!’ honderd jaar blindengeleidehond’. Kees Tinga, één van de schrijvers van dit boek en in het dagelijks leven werkzaam bij KNGF Geleidehonden zal op 16 november a.s. bij boekhandel Venstra een presentatie geven over dit onderwerp en u in de gelegenheid stellen om alle vragen te stellen die over deze honden gaan.

Zeker in het Amstelveense straatbeeld is de blindengeleidehond een normaal verschijnsel maar ook een beeld dat menigeen nog even om doet kijken en af doet vragen hoe baas en hond omgaan met alle problemen die zij samen tegenkomen op straat.

Al lang geleden realiseerde men zich dat de hond een geweldig hulpmiddel kon zijn voor blinden en slechtzienden. Niet alleen als gids maar ook als maatje door dik en door dun. Als direct gevolg van de Eerste Wereldoorlog begon men in 1916 voor het eerst met een professionele aanpak van de opleiding van blindengeleidehonden.
De geschiedenis van de eerste honderd jaar van de geleidehond is een verhaal van pioniers. Mensen die ondanks de aanvankelijke tegenwerking in dit hulpmiddel bleven geloven en deze verwachting, zeker gezien de huidige populariteit van dit unieke hulpmiddel, waargemaakt hebben.

Woensdag 16 november. 19.30 uur in boekhandel Venstra aan het Stadsplein. Aanmelden gewenst in de winkel of via email [email protected] .