RTVA organiseert in december Serious Kerst op het Stadsplein

Na een succesvolle editie in 2014, gaat RTV Amstelveen weer een supportactie organiseren voor de landelijke 3FM-actie Serious Request.

Op het Stadsplein wordt naast de schaatsbaan een glazen huis neergezet als middelpunt van de kerstmarkt die dit jaar voor het eerste wordt gehouden. Vanuit het glazen huis wordt 116 uur live radio en televisie gemaakt om geld in te zamelen voor de landelijke actie. Dit alles onder de naam Serious Kerst 2016

Tijdens deze live-uitzending van RTVA komen diverse bekende Nederlanders langs en kun je, na donatie, een plaatje aanvragen bij de dj’s. Ook worden organisaties opgeroepen om een ludieke actie te organiseren, allemaal om geld op te halen voor het goede doel!

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de Social Media kanalen van Serious Kerst en op de website SeriousKerst.nl.

Dit jaar heeft 3FM Serious Request als thema ‘laat ze niet stikken!’, wat symbool staat voor de hoge kindersterfte door longontstekingen. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden.

sk16-header-klein