Simultaan schaken in bieb

De Amstelveense Schaakweek wordt gehouden van 24 t/m 30 oktober. In die week worden in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein voor zowel volwassenen als voor kinderen simultaan wedstrijden georganiseerd.

Speciaal voor kinderen is er op donderdag 27 oktober een workshop, waarin de beginselen van het schaken worden uitgelegd door een echte schaakmeester. Daarna kunnen deze tips meteen in de praktijk gebracht worden door de strijd aan te gaan in een simultaanpartij met een Nederlands Kampioen, Hing Ting Lai.

Deze workshop en het simultaan schaken voor kinderen zijn op donderdag 27 oktober van 16.00 uur tot 17.30 uur in bibliotheek Stadsplein. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar . Deelname is gratis, maar wel even (online) reserveren in een van de Amstelland bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nl.

Volwassenen kunnen meespelen bij de simultaan van Internationaal Meester Robert Ris. Hij is een schaaktopper in Nederland met diverse jeugdtitels op zijn naam en oprichter van de Amsterdam Chess Academy, waarmee hij het schaken wil promoten en geeft veel trainingen aan jong en oud. Wegens eerder succes organiseert hij dit jaar voor de tweede keer de Schaakweek Amstelveen.