Sporting Martinus – VVH Velserbroek 2-4

Zondag 30 oktober 2016 stond de thuiswedstrijd tegen VVH Velserbroek op het programma. De twee ploegen ontlopen elkaar niet veel in de stand dus de mouwen kunnen worden opgestroopt. Velserbroek begon vel aan de wedstrijd met veel lange ballen en een kopsterke ploeg. Na 20 minuten leidde dit dan ook via een kopbal tot de 0-1 voor Velserbroek. Lang konden zij echter niet van deze voorsprong genieten, want 5 minuten later viel de bal in de kluts voor de voeten van Ralph Jurka. Na een goede voordeelregel van de scheidsrechter schoot hij de 1-1 tegen de touwen. In een gelijk opgaande 1e helft waarin beide ploegen het middenveld oversloegen kwamen de bezoekers wederom in de 40e minuut op een 1-2 voorsprong. 

In de tweede helft kon Martinus wat meer druk naar voren zetten en dit resulteerde een kwartier na rust in de gelijkmaker. Een goed voorzet van Paco Mens belandde bij de tweede paal op het hoofd van Jurka en die kopte de bal buiten bereik van de keeper. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong maar dit leidde niet tot grote kansen. Een dood spelmoment bracht de beslissing in de wedstrijd in het voordeel van Velserbroek: 2-3. Hierna wisselde trainer Gerlof twee maal en ging Martinus vol op de aanval spelen. Velserbroek kon de druk van de Martinianen redelijk afslaan en 5 minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Miscommunicatie tussen doelman Den Heeten en Correia zorgde ervoor dat de aanvaller van Velserbroek de bal van Correia af kon pakken en schoot deze beheerst binnen: 2-4. 

Martinus zakt hierdoor in de stand naar plek 12 en zal de komende weken aan de bak moeten. Te beginnen aankomende zondag met een uitwedstrijd bij buurman Ouderkerk.

Verslag: Jesse Correia en Thomas Verhoogt