Taakstraf van 30 uur voor Gerard Joling

Gerard Joling heeft een taakstraf van 30 uur verricht omdat hij op 26 mei 2015 in Aalsmeer een verkeersongeval heeft veroorzaakt, dat meldt het Openbaar Ministerie. Hij heeft, na overleg met zijn advocaat mr. Teurlings, het transactieaanbod van de officier van justitie geaccepteerd. Joling ging aan de slag bij de Historische Tuin in Aalsmeer.

“Een dergelijke taakstraf is een gebruikelijke afdoening, passend bij de ernst van het feit en het handelen van de heer Joling, meldt het OM in een persbericht. Joling is ter plekke door de politie aangehouden wegens het veroorzaken van het verkeersongeval. Onderzoek wees uit dat hij geen alcohol of drugs had gebruikt en dat hij met een zeer matige snelheid had gereden. Het onderzoek heeft niet uitgewezen of aannemelijk gemaakt dat hij door zijn telefoon werd afgeleid. Gerard¬†Joling heeft diverse malen in woord en gedrag, ook richting het slachtoffer en haar familie, getoond het verkeersongeval zeer te betreuren.