Tonio in Cinema Amstelveen

De requiemroman die A.F.Th. van der Heijden in 2011 schreef naar aanleiding van de dood van de zoon van de schrijver en van Mirjam Rotenstreich, Tonio, is verfilmd. Vanaf 13 oktober is de film ‘Tonio’ te zien in Cinema Amstelveen.

Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Hij reconstrueert het leven van zijn zoon tijdens een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Regie: Paula van der Oest
Met Pierre Bokma, Rfka Lodeizen, Chris Peters, Stefanie van Leersum, Beppie Melissen, Henri Garcin e.a.

Meer informatie: Cinema Amstelveen