Uithoornaar aangehouden na belagen 60-jarige vrouw in Emmen

Een 31-jarige Uithoornaar is donderdagmiddag aangehouden, nadat hij ervan wordt verdacht een 60-jarige vrouw zou hebben belaagd in Emmen.

De vrouw liep op het voetgangerspaadje tussen het Tonckensbosje en de Kerkhoflaan in Emmen. In een bocht stond een man bij een fiets met een fietskar erachter. De man sprak haar aan en vroeg haar iets. De 60-jarige begreep hem niet direct. Ineens pakte hij haar beet en gooide haar op de grond. Hij ging op haar liggen en bedekte met zijn handen haar mond en bedreigde haar met de dood. De vrouw probeerde zich los te worstelen. Opeens liet de man haar gaan.

De verdachte is ingesloten voor verhoor en wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dankzij een goed signalement kon de Uithoornaar worden aangehouden.

Foto: Archief KaWijKo Media