Verdi’s Nabucco in Schouwburg Amstelveen

De Staatsopera van Tatarstan staat op zaterdag 5 november a.s. met Verdi’s geliefde opera Nabucco in Schouwburg Amstelveen. De Staatsopera brengt een traditionele uitvoering van Nabucco met grootse decors en topsolisten.
Met Nabucco toonde Verdi voor het eerst zijn meesterschap. Spectaculaire massa scènes, prachtige aria’s en niet te vergeten het grote slavenkoor Va pensiero maken Nabucco tot een feest voor operaliefhebbers. Nabucco vertelt het verhaal van de joodse ballingschap in het Bijbelse Babylon. De heerser Nabucco raakt verwikkeld in een machtsstrijd met zijn eigen dochter, Abigaille.

Het gezelschap uit Tatarstan heeft inmiddels al meer dan 1000 voorstellingen in Nederland gespeeld. De prachtige balletten en grootste operaklassiekers komen nu voor het vijfentwintigste jaar naar Nederland. Eduard Bagautdinov, vice-directeur van de Staatsopera van Tatarstan, is trots op deze productie. ‘Bij ons in Kazan maken we een klassieke interpretatie van Nabucco, waarbij we de nadruk leggen op de stemmen en prachtige decors. Nabucco is ontwikkeld door ons internationale team onder leiding van de Italiaanse maestro Marco Boemi.’  De Leeuwarder Courant was enthousiast over deze productie en gaf maar liefst vier sterren.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen