Vrijwilligers gezocht voor schoonmaakdag begraafplaats Beth Haim

De Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim is een rijksmonument uit 1614 met monumentale marmeren zerken op een prachtige locatie midden in het dorp Ouderkerk aan de Amstel. De zerken vertellen de rijke en bewogen geschiedenis van de Portugese Joden die zich begin 17e eeuw in ons land vestigden.
Op woensdag 2 november bent u van harte welkom om als vrijwilliger een dag, een ochtend, een middag of een paar uur onder begeleiding te helpen met het onderhoud van deze bijzondere plek.

De financiering van het jaarlijks onderhoud van het vier hectare grote terrein is een punt van zorg. De steun van een ieder die Beth Haim een goed hart toedraagt blijft onontbeerlijk om de begraafplaats toegankelijk te houden voor een breed publiek.
Werkzaamheden die verricht moeten worden zijn onder andere het schoonmaken van zerken, bruggen en banken, het uitdiepen van greppels, maaien en ander groenwerk.
De organisatie zorgt voor gereedschap en materiaal en omstreeks 12.30 uur staat er een kosjere lunch klaar in het Vegahuis. Trek wel regenlaarzen of stevige schoenen aan, want het terrein kan hier en daar drassig zijn. Het wordt op prijs gesteld als de mannen hun hoofd bedekken bijvoorbeeld met een pet of muts.

Aanmeldingen graag met vermelding van de tijd dat u denkt te komen via een mail naar: info@bethhaim.nl. Vooral voor de lunch is dat erg handig. U bent van harte welkom van 10 uur tot zonsondergang. De ingang ligt aan Kerkstraat 10.