Vrouw pint met gestolen pas in Amstelveen

De politie zoekt de identiteit van een jongedame die in Amstelveen heeft gepind met een gestolen pas. Een 67-jarige man ontving begin augustus een mail van zijn bank met daarin het verzoek zijn bankpas op te sturen ‘om fraude te voorkomen’. Het slachtoffer deed dit nog dezelfde dag.

Enkele weken later werd hij gebeld door een medewerker van het hoofdkantoor van zijn bank die hem vraagt of het klopt dat er op één dag twee grote bedragen zijn afgeschreven. Op dat moment realiseert de man zich dat hij is opgelicht.
Er zijn beelden van de jongedame die met de bankpas van het slachtoffer de transacties pleegt op 17 augustus bij een pinautomaat in Amstelveen. .
Hoe de oplichters aan zijn pincode zijn gekomen is vooralsnog onbekend gebleven.

Herkent u de jongedame? Bel dan de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.