Wandeling met wandelgids Amstelveens Groen

Naar aanleiding van het verschijnen van de wandelgids Amstelveens Groen organiseert Libris Venstra een wandeling op zondag 16 oktober. De wandeling wordt begeleid door wandelgids auteur en fervent wandelaar Alex Buis. De wandeling beslaat ongeveer 8 kilometer.

Met de nieuwe gids ontdekt u al wandelend de parken, groenstroken, weilanden en het bos in de gemeente Amstelveen. U maakt ook kennis met het Oude Dorp en een aantal prachtige kerken zoals de Kruiskerk en de Paaskerk. In Amsterdam verken je de oude grenzen van Nieuwer-Amstel en loopt u langs het chique raadhuis waar de gemeenteraad droevig genoeg maar zo kort kon vergaderen.

amstelveengids150Met de aanleg van heemparken en andere groenvoorzieningen hoopte de gemeente inwoners naar Amstelveen te trekken. Amsterdam droeg ook een steentje bij aan het groene imago van Amstelveen. Het Amsterdamse Bos, aangelegd vanaf 1934, ligt grotendeels in de gemeente Amstelveen. Heel ander groen is weer het open poldergebied van de Middel- en Bovenkerkerpolder.
Al deze gebieden bezoek je met deze wandelgids. Kortom ideaal om de gemeente al wandelend te ontdekken.

In de wandelgids staan de wandelingen beschreven met wandelkaarten en foto’s. De wandelingen zijn van 9 t/m 15 km lang, goed bereikbaar met openbaar vervoer en eventuele in te korten. De gids is o.a. te koop bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein.

Er wordt verzameld om 12.30 uur in de boekhandel. Voor € 16.00 krijgt u een kop koffie of thee, de wandelgids en een mooie wandeling.