WTC De Amstel opnieuw bij de beste drie clubs van Nederland

Op het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) dat afgelopen zaterdag in de Flevopolder vanuit Dronten plaatsvond hebben de wielrenners (m/v) van WTC De Amstel weer  goed gepresteerd in de ploegentijdritten. De Amstel eindigde zelfs op een gedeelde tweede plaats in het overkoepelend klassement. De wielerclub was in Dronten aanwezig met vier ploegen die alle goed presteerden.

De jeugdploeg reed naar een zesde plaats op slechts een halve minuut van de winnaars na 12 kilometer. De Eliteploeg moest het dit jaar doen zonder enkele toppers, maar met Daan de Groot, Max van de Water, Marc Veldt, Martijn Veling, Koos Jeroen Kers en Gijs Jorna in de gelederen reed men naar een 15e plaats in het grote startveld van meer dan 70 teams. De Juniorenploeg (Friso van Diemen, Enzo Leijnse uit Amstelveen, en de Ouderkerkers Victor Broex en Teun Mouris – zie foto) reed naar een negende plaats. Ook de Damesploeg werd negende met Aagtje Dijkman, Lotte Terwindt, Lisanne Immerzeel en de topper Riejanne Markus in de ploeg.

Met de tweede plaats op dit NCK eindigde een mooi wegseizoen voor de club. Zondag werd het seizoen feestelijk afgesloten. Nederlands kampioen Dylan Groenewegen – binnenkort actief op het WK – werd benoemd tot Lid van Verdienste en Riejanne Markus werd met haar constante prestaties benoemd tot Renner van het Jaar 2016. Markus zal volgend jaar ook uitkomen in de ploeg van Marianne Vos, waarmee ze weer een stapje maakt in haar ontwikkeling.