Zwijntje ook op nieuwe plek omringd door stalen rossen

En daar gaan we weer. Het Amstelveense Zwijntje stond nog maar een paar uur op z’n plek vlakbij de Hema-ingang aan Nieuw Loopveld en hij kreeg alweer gezelschap van stalen rossen. Niet bepaald de grootste vrienden van ons bronzen knuffelvarkentje.

Het kunstwerk, waarvan menig Amstelvener de rug heeft opgepoest, was enkele maanden geleden weggehaald bij de bieb omdat hij daar verzoop tussen de fietsen. De gemeente koos ervoor om het diertje een welverdiende rustpauze te geven op kinderboerderij Elsenhove en hem daarna op een mooie plek te laten terugkeren. Een fraai plan dat enkele uren na de finale uitvoering alweer dubieus dreigt te worden. Zijn plek vlakbij de Hema en naast de T-Mobile-winkel lijkt voor enkele fietsgebruikers nog geen reden te zijn om het varken de vrijheid te geven die hij en zijn jonge gebruikers verdienen.