Actuele advocatenshow RACE in Schouwburg Amstelveen

Het bijzonder actuele, scherpe, humorvolle en toegankelijke RACE is woensdag 7 december te zien in Schouwburg Amstelveen. RACE wordt gespeeld door vier topacteurs en is het debuut van Eric de Vroedt als artistiek leider bij het Nationale Toneel. RACE is een razendsnelle en spannende advocatenshow over de vernietigende gevolgen van (positieve) discriminatie.

Twee gehaaide topadvocaten – de één zwart, de ander wit – worden benaderd door de rijke, witte zakenman Charles Strickland. Hij wordt ervan beschuldigd een zwarte vrouw te hebben aangerand in een hotel. Terwijl de media hem al hebben berecht als ‘seksist’ en ‘racist’, blijft hij volhouden onschuldig te zijn. Als de zwarte stagiaire Susan zich iets teveel met de zaak bemoeit, barst op het advocatenkantoor een vlijmscherpe strijd los. Schuld, seks, leugens en ras vormen een venijnige cocktail. Hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk?

In 2009 schreef David Mamet dit heftige – en succesvolle – toneelstuk met provocatieve humor en snelle dialogen. Regisseur Eric de Vroedt ensceneert RACE als een visueel spektakel met dubbelzinnige songs. Over RACE zegt hij: ‘We leven in een land waar het debat over racisme en seksisme nog in de kinderschoenen staat en daarom dikwijls buitengewoon verward en pijnlijk humorloos wordt gevoerd. Het Nationale Toneel brengt met RACE veel meer scherpte èn een beetje meer humor in ons racismedebat.’

RACE is woensdag 7 december om 20.00 uur te zien in de schouwburg. Om 19.00 uur is er een gratis inleiding. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.