BPD en Vink Bouw leveren wooncomplex Suze op

Met het plaatsen van een gedenksteen voorzien van het Suze-logo heeft BBA-wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening)  dinsdag 8 november aan de Suze Groeneweglaan  het begin van de oplevering van woongebouw Suze gevierd. Te midden van de kopers van de dertig middeldure en dure koopappartementen stond de wethouder stil bij de voorspoedig verlopen bouw van het project.

In maart 2014 is de overeenkomst tussen de gemeente Amstelveen en BPD getekend. In juni 2014 is BPD met de verkoop van het project Suze (vernoemd naar Suze Groeneweg, in 1918 het eerste vrouwelijke lid van de Tweede Kamer) begonnen. De start van de werkzaamheden is in oktober 2015 met de bewoners gevierd en dankzij de milde winter en het droge jaar is de bouw soepel verlopen.

Wethouder Peter Bot: “Het merendeel van de kopers is afkomstig uit Amstelveen. Liefst 20 van de 30 appartementen zijn gekocht door Amstelveners. Zij laten op hun beurt weer een woning achter in Amstelveen dat bevordert dus de doorstroming. Krap een jaar nadat ik de officiële handeling voor de start van de bouw van het appartementencomplex heb verricht, kunnen de eerste appartementen al worden bewoond. Een zeer voorspoedige bouw en een mooie aanvulling op de vijf jaar geleden gebouwde starterswoningen naast gebouw Suze en de Kindercampus King, een plek waar onderwijs en opvang samenkomen.”